Razvitak kraja

GK Grada Mostara: Održavati uske veze s komorama iz zemlje i regije

Gospodarstvo / Flash | 27. 07. 2014. u 09:50 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je 4. Srpnja održana Izborno-izvještajna skupština Gospodarske/Privredne komore Grada Mostara, na kojoj su izabrani novi upravni i nadzorni odbor, održane su i dvije radno-konzultativne sjednice novoizabranog Upravnog odbora, kako bi se čim prije usvojio program rada Komore i njezina rukovodstva.

Zauzet je stav da se dužnost predsjednika Komore ponovno povjeri Daliboru Milošu (Unis Telekomunikacije d.d.), dok su za potpredsjednike kandidirani Asja Baljić (Hotel Bristol) i Vlado Jerkić (Alba BH d.o.o.), a glavni tajnik i dalje bi trebao biti Miljenko Buhač (NSoft Grupa).

Svi kandidati trebali bi formalno biti potvrđeni na idućoj sjednici Upravnog odbora. Novi Upravni odbor Komore Grada Mostara smatra kako je ova udruga/udruženje u prve tri godine rada stekla zavidan ugled i imidž, posebice kada su u pitanju reakcije iz inozemnih poslovnih i političkih krugova, koji se mostarskoj Komori obraćaju kao partneru od povjerenja, a stabilan broj od 60 članica pruža ovoj udruzi/udruženju dodatnu motivaciju za još bolje rezultate.

Ipak, i dalje paralelni cilj Komore ostaje uspostava harmoničnog partnerstva sa gradskim i županijskim vlastima, što je u proteklom periodu bilo više nego nedovoljno, naglašavaju u Upravnom odboru, pri čemu inicijativa, ideja i projekata za suradnju sa strane ove udruge/udruženja ne samo da nije nedostajalo, nego ih je bilo napretek, ali 'druga strana' često za njih nije nalazila sluha ili ih jednostavno nije mogla pratiti.

Novo rukovodstvo Komore naglašava također kako i ubuduće treba održavati uske veze sa sličnim asocijacijama iz zemlje i inozemstva, pri čemu je, realno gledano, dosad najviše postignuto na području suradnje s njemačkim komorama.

Idući zajednički projekt mostarske i njemačke komore bit će susret gospodarstvenika Hercegovine, zakazan za 11.8.2014., na kojem će, između ostalih, sudjelovati i članovi njemačkog Bundestaga, kao i niz drugih uglednih gostiju.

Komora grada Mostara nastojat će također da se njezin glas još jače čuje, posebno nakon održavanja izbora u našoj zemlji, a od novoizabranih se dužnosnika očekuje dinamičniji, pošteniji i stručniji odnos naspram privrednika.

Ne treba naime zaboraviti, istaknuto je po tko zna koji put, da upravo gospodarstvo stvara preduvjete za društveni napredak, buduće blagostanje i normalno funkcioniranje svih nivoa vlasti, jer bez jakoga gospodarstva nema ni punjenja budžeta, ni razvojne politike, a neće biti ni perspektive za nove naraštaje, stoji u priopćenju iz GPK Grada Mostara.

Komora Grada Mostara ostaje i dalje otvorena za nove članice s lokalnoga područja, a na temelju usvojenih izmjena Statuta udruge/udruženja, ubuduće će joj se moći pridružiti i kompanije koje nemaju adresu u Mostaru, ali su za Mostar vezane poslovnim interesima ili su menadžeri, odnosno vlasnici tih tvrtki na druge načine povezani s ovim podnebljem, te bi članstvom u Komori željeli dati potporu i pridonijeti razvitku ovoga kraja.

Komora Grada Mostara u svome će radu i dalje zagovarati uvođenje modernih metoda poslovanja, reformu školskog sistema kroz dualno obrazovanje, angažirat će se na privlačenju europskih investicija putem prekogranične suradnje (IPA), a na lokalnome će nivou permanentno inicirati promjene zakonskih propisa, uredbi, odluka i drugih obvezujućih akata važnih za gospodarstvo, te će se zalagati za izgradnju i modernizaciju održivog civilnog društva.

Kopirati
Drag cursor here to close