Nove linije?

Germanwings i Wizz Air stižu i u Mostar?

Gospodarstvo / Flash | 06. 01. 2017. u 14:23 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić nije zadovoljan poslovanjem u prošloj godini, smatrajući da se u 2016. "moglo i trebalo znatno više". Nova godina donosi, kaže, nove i veće izazove, uz vjeru i nadu da će ipak biti uspješnija i bolja od prethodne.

Predstavnici Zračne luke uskoro će za isti stol s predstavnicima prestižnih Germanwingsa i Wizz Aira, a sporazumi o poslovanju spomenutim kompanijama značajno bi, tvrdi Raspudić, olakšali poslovanje mostarskog aerodroma u budućem razdoblju.

"Bez niskotarifne kompanije teško možemo opstati, okruženi nizom kvalitetnih luka. Uvijek ima zanimanja i upita i na dispoziciji smo svakomu. Osobno bih volio kada bismo Germanwingsom pokrili tržište Njemačke, a Wizz Airom Skandinaviju. Nedavno smo radili studiju koja bi nam trebala ponuditi odgovor u kojem dijelu Njemačke danas živi najviše ljudi koji dolaze iz Hercegovine i dijela Hrvatske", rekao je za sarajevsko Oslobođenje, pozdravljajući odluku Vlade HNŽ-a da se za poslovanje Zračne luke izdvoji oko 300 tisuća KM iz županijskog proračuna.

Zračna luka u Mostaru trenutno nudi putovanja u Rim, Bar i Napulj. U tijeku su i pregovori za linije ka Anconi, Milanu i Bejrutu. U prošloj godini vratio se i dio turista iz Republike Irske, dok su uvijek zanimljive i isplative destinacije Beč i Istanbul.

U 2016. mostarska Zračna luka dobila je sredstva za modernizaciju dijela terminalne zgrade, uz kupovinu vozila za prihvat osoba s invaliditetom te ambulantna i protupožarna kola, stoje, prema međunarodnim propisima, neophodno imati. Vlada Federacije BiH osigurala je 1,57 milijuna KM, a sredstva su osigurana i putem IPA fondova.

"U budućnosti invalidi i teško pokretljive osobe neće nailaziti na probleme s kojima su se dosad suočavali u našem prostoru. Donedavno smo imali uski prolaz za putnike, a danas značajan prostor i s te strane smo zadovoljni", dodao je Raspudić.

U prošloj godini kroz aerodrom u Mostaru proputovalo je ukupno 160 tisuća putnika. Vjeruje se da su padu broja doprinijeli susjedni aerodromi u Splitu i Dubrovniku, prenosi Akta.

Kopirati
Drag cursor here to close