Vlada

Financijska policija dobila značku

Gospodarstvo / Flash | 10. 12. 2014. u 13:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH na današnjoj je sjednici u Mostaru donijela uredbu koja uređuje oblik i sadržaj službene isprave i značke inspektora Financijske policije Federacije BiH, koje se izdaju inspektorima/ovlaštenim službenim osobama pri stjecanju tog statusa, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Značka je štitastog oblika veličine 66x55 milimetara, a sadrži, uz ostalo, u vrhu gornjeg dijela plavu traku unutar koje se nalazi, na latiničnom i ćiriličnom pismu i na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku tekst "FINANSIJSKA-FINANCIJSKA-POLICIJA". Donji dio značke je obojen plavom bojom i u njemu se nalazi latiničnim i ćiriličnim pismom napisan tekst "POLICIJA".

Službena isprava se izdaje s rokom važenja od deset godina, a značka na neograničeno vremensko razdoblje. Ranije izdane službene isprave i značke bit će zamijenjene sukladno današnjoj uredbi, čijim stupanjem na snagu prestaje važenje Odluke o obliku i sadržaju službene isprave i značke inspektora Financijske policije iz 1997. godine.

Razlog za donošenje Uredbe je usuglašavanje s Odlukom Ustavnog suda BiH od 31. ožujka 2006. godine i Rješenjem od 27. siječnja 2007. godine, kojima su ukinuti dotadašnji simboli Federacije BiH.

Naime, službena isprava i značka inspektora Financijske policije sadržavali su grb Federacije BiH. Osim toga, Uredbom su uređena pitanja izdavanja, rok važenja, način nošenja, zamjena i uništavanje službene isprave i značke, njihova nestanka i gubitka, te ponovnog izdavanja i vraćanja, što dosad nije ili je djelimice bilo uređeno, priopćeno je iz Vlade Federacije.

Kopirati
Drag cursor here to close