Redovita sjednica

FERK raspravljao o nacrtima dozvola za opskrbu el. energijom

Gospodarstvo / Flash | 03. 07. 2015. u 12:40 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK danas je održala 12. redovnu sjednicu u 2015. godini, na kojoj je usvojen Nacrt dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvole II reda podnositelja zahtjeva EURO - POWER d.o.o. Tešanj, te je odlučeno da će se u prostorijama FERK-a o predmetnoj dozvoli održati opća rasprava dana 15.07.2015. godine sa početkom u 13 sati.

Usvojen je i Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva ENERGOSOL d.o.o. Stolac, te je u skladu sa tim donesena odluka da će se o nacrtu dozvole održati opća rasprava, i to dana 15.07.2015. godine sa početkom u 12 sati, u prostorijama FERK-a.

Tekst nacrta ovih dozvola može se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili na web stranici FERK-a ferk.ba. FERK je usvojio i dva obavještenja za javnost o kompletnosti podnesenih zahtjeva.

Riječ je o Zahtjevu za izmjenu i dopunu dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva EBH d.o.o. Sarajevo i Zahtjevu za izdavanje dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva COMEX d.o.o. Tešanj.

Više informacija o podnesenom zahtjevu može se dobiti u prostorijama FERK-a, u Ul. blajburških žrtava br. 33, Mostar. Pisani komentari i zahtjevi za sticanje statusa umješača podnose se do dana 14.07.2015. godine do 12:00 sati, na adresu FERK-a, a pisani komentari mogu se dostaviti i faksom ili na elektronsku adresu [email protected].

Na kraju, doneseno je Rješenje po žalbi kupca na rješenje koje je izdalo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, Podružnica 'Elektrodistribucija' Sarajevo, navedeno je iz FERK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close