Brisanje

Federalna vlada se povukla iz neumskog hotela

Gospodarstvo / Flash | 03. 06. 2016. u 11:58 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH danas je prihvatila inicijativu na prijedlog Federalnog ministarstva okoliša i turizma i podržala zahtjev Vlade Hercegovačko­neretvanske županije od 30.3.2016. godine i informaciju Agencije za privatizaciju u FBiH (APF) od 7.4.2016. godine, koje se odnose na brisanje HUTP 'Salus Hotel Stela' d.o.o. Neum s Liste gospodarskih društava u kojima Vlada FBiH vrši ovlasti temeljem državnog kapitala iz nadležnosti FBiH.

Naime, APF je 11.7.2013. godine Vrhovnom sudu uputila Prijedlog za rješavanje sukoba nadležnosti protiv Agencije za privatizaciju Hercegovačko-neretvanske županije na Odluku o dopuni Odluke o utvrđivanju liste gospodarskih društava prema kojima ovlasti i obaveze po osnovu državnog kapitala vrši Vlada županije i na koju su uvršteni HTD 'Zenit-Bro' d.o.o. Neum, UTP 'Sunčana obala' d.o.o. Neum i HUTP 'Salus Hotel Stela' d.o.o. Neum.

Po prijedlogu Agencije za privatizaciju u FBiH, Vrhovni sud Federacije BiH oglasio se nenadležnim, nakon čega su premijer FBiH i Federalno ministarstvo okoliša i turizma pokrenuli spor pred Ustavnim sudom FBiH.

No, Ustavni sud je odbacio ovaj zahtjev za rješavanje spora s Hercegovačko-neretvanskom županijom i Agencijom za privatizaciju Hercegovačko-neretvanske županije, što je i bio razlog da Vlada pokrene proceduru za brisanje ovih društava s Liste gospodarskih društava, priopćeno je iz Službe za informiranje vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close