amandmani

Federalna vlada poštedjela termoelektrane naknada

Gospodarstvo / Flash | 18. 07. 2014. u 13:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada je danas na 54. hitnoj, telefonski održanoj sjednici, utvrdila Izjašnjenje kojim ne prihvaća amandmane na Prijedlog zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda poduzeća ostvarenih radom termoelektrana, koje su podnijeli Almedin Aliefendić i Senahid Šaković, delegati u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Predloženim amandmanina su traženi promjena visine naknade po kilovat satu proizvedene električne energije s 0,0015 na 0,0030 KM i proširenje prostora lokalne zajednice na koju se Zakon odnosi, a riječ je o 50 kilometara nizvodno od brane jezera Modrac u Lukavcu.

U obrazloženju Vlade FBiH zašto su amandmani neprihvatljivi je navedeno da bi svako povećanje novčanog iznosa naknade jedinicama lokalne samouprave (općinama i gradovima) u Federaciji BiH, u odnosu na predloženi, za posljedicu imalo povećanje cijene električne energije, te da se Prijedlogom zakona tretiraju samo općine, odnosno gradovi, na čijem području se nalaze termoelektrane, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close