Kupovina

Federalna vlada ima ideju za Željeznice FBiH

Gospodarstvo / Flash | 11. 09. 2014. u 13:45 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Naša ideja je da se Gredelj odrekne 62 posto vlasništva u Rewom d.o.o. Dobošnica ili da kaže kolika je cijena tih 62 posto kako bi se JP Željeznice FBiH (ŽFBiH) mogle upustiti u proceduru kupovine i postati većinski vlasnik", izjavio je za Fenu federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić.

Po njegovim riječima, ŽFBiH bi kroz sticanje većinskog udjela bile u mogućnosti odmah uposliti radionicu budući da imaju dosta vagona na kojima trebaju izvršiti remont, priopćila je Fena.

Firma "Gredelj-Revom" iz Dobošnice kod Lukavca, čiji je većinski vlasnik Tvornica željezničkih vagona - "Gredelj" iz Zagreba u stečaju, bavi se rekonstrukcijom i popravkom vagona. Radnici ove firme, nezadovoljni lošom privatizacijom, često su prosvjedovali tražeći zarađene plaće i uplatu mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, a u ponedjeljak su se okupili na mirnom prosvjedu ispred Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sarajevu.

Predstavnike firme "Gredelj-Revom" tom prilikom primio je veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vecchio, te je dogovoreno da se tijekom ovog tjedna inicira sastanak kojem bi, uz predstavnike "Gredelja" iz Zagreba i firme iz Dobošnice, prisustvovali čelnici Željeznica FBiH i federalnih resornih ministarstava.

"Mi smo zvali predstavnike Gredelja, stečajnog upravitelja Peru Hrkača i predložili da se sastanemo u Sarajevu ili da izaslanstvo Federalnog ministarstva prometa i komunikacija i JP ŽFBiH ode u Zagreb. Međutim, još nismo dobili odgovor, niti termin za sastanak", kazao je ministar Bijedić. Sa cijelom situacijom i svim poduzetim aktivnostima upoznat je i hrvatski veleposlanik Ivan Del Vechio, piše Fena.

Kopirati
Drag cursor here to close