Zaduženje

Federacija posuđuje 19,2 milijuna dolara za energetsku efikasnost

Gospodarstvo / Flash | 09. 07. 2014. u 14:00 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednica Zastupničkog doma Federalnog parlamenta danas je završena u Sarajevu na kojoj su, između ostalog, podržani Prijedlog Odluke o prihvaćanju zaduženja po Sporazumu o financiranju između BiH i Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za realizaciju Projekta energetske efikasnosti i Prijedlog Odluke o prihvaćanju zaduženja po Sporazumu o zajmu između BiH i Saudijskog fonda za razvoj za realizaciju Projekta “Razvoj infrastrukture u Goraždu”.

Tako su zastupnici odobrili zaduženje Federacije BiH u iznosu od 19,2 milijuna dolara za realizaciju Projekta energetske efikasnosti. Ukupno zaduženje za BiH po Sporazumu o financiranju između BiH i Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) iznosi 32 milijuna dolara.

Zaduženje Federacije po Sporazumu o zajmu između Saudijskog fonda za razvoj i BiH u iznosu od šest milijuna dolara, poslanici su podržali za realizaciju Projekta “Razvoj infrastrukture u Goraždu”, koji se sastoji iz nekoliko potprojekata - Sanacija sekundarne vodovodne mreže na području općine Goražde, Izgradnja mosta u naselju Vitkovići i Modernizacija lokalnih i nekategoriziranih putova i gradskih ulica. Rok otplate je 25, a grace period pet godina.

Na sjednici je podržan i Program prestrukturiranja elektro-energetskog sektora u FBiH, a usvojen je Izvještaj “Zdravstveno stanje stanovništva i zdravstvena zaštita u FBiH - 2012. godina”, dok zastupnici s 29 glasova „protiv“, 22 „za“ i 14 suzdržanih nisu usvojili Izvještaj o radu i poslovanju RTV FBiH siječanj-prosinac 2012. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close