Grantovi

EU ProLocal: Na raspolaganju milijun eura

Gospodarstvo / Flash | 06. 04. 2017. u 10:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

EU ProLocal objavio je drugi javni poziv za dodjelu grant sredstava u iznosu od milijun eura za projektne prijedloge usmjerene k daljnjem ekonomskom razvoju odabranih poslovnih lokaliteta.

Partnerske općine projekta su iz tri lokaliteta. Prvi lokalitet uključuje općine Prijedor, Prnjavor, Derventa, Gradiška, Laktaši, Kozarska Dubica i Srbac, drugi lokalitet su općine Zenica, Gračanica, Brčko, Teslić, Tešanj i Žepče, a treći Posušje, Široki Brijeg, Grude, Ljubuški , Prozor-Rama, Jablanica i Konjic.

Za individualne projekte dostupan je iznos od 15.000 do 100.000 eura po projektu, a rok za podnošenje prijedloga projekata traje do 26. svibnja.

Poziv je otvoren za sve projekte razvojnih partnerstava koji imaju efekte u partnerskim općinama projekta, a od projektnih ideja se očekuje da doprinesu jačanju upravljačkih kapaciteta općina za lokalni ekonomski razvoj, kao i jačanju saradnje između javnog i privatnog sektora pri provedbi mjera ekonomskog oporavka.

Ova aktivnost predstavlja dio Projekta "Oporavak malih i srednjih poduzeća u područjima pogođenim poplavama i jačanje njihove konkurentnosti na osnovu partnerstava za lokalni ekonomski razvoj" kojeg s devet miliona eura financira Europska unija, a implementira GIZ u okviru EU ProLocal Programa.

U cilju pružanja podrške svim kvalificiranim aplikantima u pripremi što kvalitetnijih projekata, predstavnici GIZ-a će tijekom travnja organizirati i info sesije u Doboju, Banjay Luci i Širokom Brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close