Cvijanović-Fajon

EU poslala snažnu poruku procesu Europskih integracija BiH

Gospodarstvo / Flash | 17. 03. 2015. u 19:17 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istaknula je, tijekom razgovora s zastupnicom Europskog parlamenta Tanjom Fajon, da je Europska unija (EU) poslala snažnu poruku podrške procesu europskih integracija BiH.

Kazala je da će za uspješno provođenje reformskih procesa biti potrebno angažiranje i koordinacija svih razina vlasti u skladu sa ustavnim nadležnostima.

Na sastanku u Banja Luci, Cvijanović je istaknula da je RS opredijeljena za ekonomske i socijalne reforme, što potvrđuje i prvi set zakona koje je Narodna skupština RS-a usvojila u formi nacrta, priopćeno je večeras iz entitetske vlade.

Dodala je da će Vlada RS-a i u narednom razdoblju nastaviti djelovati na stvaranju uvjeta za unapređenje gospodarskog ambijenta i otvaranje novih radnih mjesta, u skladu sa ciljevima definiranim Ekonomskom politikom za 2015. godinu.

Tijekom sastanka je razgovarano o aktualnim političkim i ekonomskim temama u RS-u u kontekstu podrške Vijeća za vanjske  poslove EU stupanju na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close