IPA

EU će sufinancirati navodnjavanje Imotsko-bekijskog polja

Gospodarstvo / Flash | 15. 07. 2015. u 09:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru realizacije IPA projekta "Imotsko-bekijsko polje & izgradnja sustava za navodnjavanje" održan je završni sastanak Tehničkog odbora projekta i svih zainteresiranih dionika.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 689 165 eura, koji se financira sredstvima Europske unije iz IPA prekograničnog programa između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Splitsko-dalmatinska županija i Javna ustanova RERA S.D. vodeći su partneri u provedbi projekta, a s bh. strane u projektu sudjeluju općina Grude i Razvojna agencija Zapadnohercegovačke županije.

Ekonomskom analizom dokazana je društvena opravdanost investiranja za "Scenarij 3", što uključuje izgradnju cjelokupnog sustava navodnjavanja Imotsko-bekijskog polja uz sanaciju akumulacije Ričice i rješavanje zaštite od poplava, navodi se u priopćenju.

Na temelju provedenih analiza zaključeno je da je projekt izgradnje sustava za navodnjavanje Imotsko-bekijskog polja u skladu s EU smjernicama i da je prihvatljiv za sufinanciranje iz EU fondova za daljnje aktivnosti.

Shodno tome, krenuti će se u nastavak realizacije integriranog projekta, što uključuje sanaciju akumulacije Ričice.

Kopirati
Drag cursor here to close