Mare Nostrum

'Energija i energetska učinkovitost' za učenike u Neumu

Gospodarstvo / Flash | 02. 06. 2016. u 14:00 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi udruge Mare Nostrum iz Neuma, 27. svibnja održali su promotivnu kampanju pod nazivom 'Energija i energetska učinkovitost' pred učenicima i nastavnim osobljem srednje ekonomske škole Neum u Neumu.Ž

Glavni cilj ove promotivne kampanje, bilo je upoznavanje mladih sa pojmom energije i energetske učinkovitosti, ali i usvajanje navika energetski učinkovitog življenja.

Osim članova udruge Mare Nostrum, aktivnosti su prisustvovali članovi EE tima Neum, te predstavnici općine Neum i REDAH-a.

Ovo je druga promotivna aktivnost u sklopu predviđenih aktivnosti projekta CB-GREEN prekogranično, zeleno,obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje, koji financira Europska unija u okviru IPA komponente II – Program prekogranična suradnja Hrvatska i Bosna i Hercegovina 2007-2013.

Cilj projekta CB-GREEN je unapređenje sistema upravljanja energijom u lokalnim zajednicama i promoviranje sistema energetske učinkovitosti i održive energije u prekograničnom području kroz zajedničke inicijative partnera iz Hercegovačko-neretvanske županije i Zadarske županije.

Projekt provode Općina Neum, Grad Mostar i Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu REDAH iz Bosne i Hercegovine te Grad Zadar, Razvojna agencija Zadarske županije ZADRA NOVA doo i NVO „Eko-Zadar“ iz Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close