20 učenika

Elektroprivreda HZ HB već četiri godine podržava projekt 'Kreditiraj - volontiraj'

Gospodarstvo / Flash | 07. 10. 2011. u 16:16 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već četiri godine zaredom JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar podržava i sudjeluje u zajedničkom projektu Grada Mostara i Udruge gađana INFOHOUSE Sarajevo pod nazivom "Volontiraj- Kreditiraj – Socijalni dan".

I ove je godine projekt realiziran kao posjet i jednodnevni rad učenika iz gimnazija i srednjih škola u 20 gradova Bosne i Hercegovine u državnim i privatnim poduzećima.

U Gradu Mostaru sudjelovalo je 11 škola, a u JP Elektroprivreda HZ Herceg Bosne d.d. sudjelovalo je 20 učenika i to iz: Gimnazije fra Grge Martića Mostar, JU Srednja građevinska škola, JU Srednje elektrotehničke škola Mostar, Srednje prometne škole Mostar, Gimnazija Mostar, JU Mašinsko-saobraćajna, JU Druga gimnazija Mostar, JU Srednja tekstilno-poljoprivredna škola i Srednja medicinska škola.

Jedan dan radnici – volonteri Elektroprivrede HZ HB upoznali su razne poslove u ekonomskim, pravnim, građevinskim i drugim sektorima i službama i poduzeća.

U ime Uprave poduzeća, učenike je pozdravio i upoznao ih s organizacijom i djelatnostima izvršni direktor za Opskrbu električnom energijom Stipe Bagarić. Osim Uprave, Centra za upravljanje proizvodnjom i HE Mostarsko blato, mladi volonteri pojedinačno su imali radne zadatke u Opskrbi i Distribuciji električne energije.

Neskrivajući zadovoljstvo srdačnim prijamom i posvećenoj pozornosti, srednjoškolci i gimnazijalci dobili su uvid u raznolikost poslova koji ih možda jednoga dana čekaju i u ovom poduzeću.

Kao i dosadašnjih godina prikupljena sredstva iz ovog projekta (uključena poduzeća plaćaju svakom učeniku dnevnicu od 20 KM) iskoristit će se za financiranje najboljih školskih projekata, stoji na kraju priopćenja iz Sektor za odnose s javnošću EP HZ HB.

Kopirati
Drag cursor here to close