Ferk

Elektroprivreda HZ HB diže cijene struje za kućanstvo

Gospodarstvo / Flash | 09. 11. 2016. u 07:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Prijedlog JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo je da cijena usluge javnog opskrbljivača za pružanje univerzalne usluge ostaje ista i u 2017. godini, dok JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar u svom prijedlogu traži da se kategoriji ostala potrošnja na 0,4 kV naponskoj razini snizi cijena u prosjeku za 3 posto, a kategoriji kućanstva cijena usluge javnog opskrbljivača za pružanje univerzalne usluge poveća za nešto manje od 1,5 posto'', priopćila je Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK koja je utorak održala redovitu sjednicu.

Dostavljeni prijedlozi javnosti će biti dostupni na internetskoj stranici FERK-a www.ferk.ba.

FERK će sukladno propisanim pravilima pažljivo analizirati dostavljene prijedloge kako bi utvrdio jesu li predložene cijene sukladne Metodologiji za utvrđivanje cijena usluge javnog opskrbljivača za pružanje univerzalne usluge u Federaciji BiH i jesu li se stekli uvjeti za davanje suglasnosti FERK-a na iste. O daljnjim aktivnostima FERK-a javnost će biti pravodobno obaviještena, priopćeno je.

Na redovitoj sjednici usvojene su obavijesti za javnost o kompletnosti podnesenog zahtjeva za izdavanje dozvola za opskrbu električnom energijom – dozvole II. reda podnositelja zahtjeva ASA Energija d.o.o. Sarajevo i BNT „HOLDING“ D.D. Novi Travnik, kao i zahtjeva za izdavanje dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva „MHA ENERGOGROUP“ d.o.o. iz Ilidže, te je odlučeno kako zainteresirane osobe svoje pisane komentare i zahtjeve za stjecanje statusa umješača mogu podnositi do 17. 11. 2016. godine do 12 sati.

Razmatrajući podnesenu žalbu na akt koji je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, Podružnica „Elektrodistribucija“ Tuzla, članovi FERK-a su donijeli rješenje kojim se žalba odbija kao neosnovana.

Kopirati
Drag cursor here to close