Ulazak u posjed

Eksproprijacija u tijeku: Uskoro izgradnja novog GP Ivanica

Gospodarstvo / Flash | 25. 08. 2016. u 12:26 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na zahtjev korisnika izvlaštenja - Uprave za neizravno oporezivanje BiH, Vlada FBiH donijela je rješenje kojim dopušta ulazak u posjed nekretnina prije isplate naknade za tri nekretnine u katastarskoj općini Kurtovići od 16, 414 i 270 metara četvornih.

Izvlaštenje je izvršeno radi izgradnje graničnoga prijelaza Gornji Brgat - Ivanica, predviđenoga ugovorom između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine zaključenim u Bruxellesu 19. 6. 2013. godine, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade Federacije BiH.

Ranije je odlukom Općinskog vijeća Ravno utvrđen javni interes za izgradnju toga graničnoga prijelaza, a nadležni općinski organ donio je rješenje o potpunom izvlaštenju.

Doneseno je i više rješenja o uvođenju u posjed nekretnina prije pravosnažnosti rješenja o eksproprijaciji Službe geodetskih i imovinsko-pravnih poslova Općine Čapljina, po zahtjevu JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar, zbog omogućavanja izgradnje autoceste na trasi Koridora Vc, dionica Počitelj - Bijača, poddionica Počitelj - Zvirovići na području Općine Čapljina.

Kopirati
Drag cursor here to close