Ekonomske posljedice ''tvrdog'' Brexita
EK je upozorila da bi ''tvrdi'' Brexit izazvao značajne ekonomske štete dok je Njemačka poručila da je spremna na sve moguće scenarije.

Ekonomske posljedice ''tvrdog'' Brexita

Gospodarstvo / Flash | 05. 08. 2019. u 16:10 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska komisija otvorena je za razgovore s britanskim premijerom Borisom Johnsonom kako bi izbjegla ''tvrdi'' Brexit koji bi izazvao značajne ekonomske štete, izjavila je u ponedjeljak glasnogovornica izvršnog tijela Europske unije.

Ona je, ipak, ponovila da je sporazum već postignut s Britanijom o odredbama njezinog povlačenja iz EU i da on (op.a. sporazum) nije predmetom novih pregovora.

''Mi smo, međutim, otvoreni za razgovore o političkoj deklaraciji'', izjavila je glasnogovornica Komisije Mina Andreeva na brifingu za novinare, prenosi Reuters.

Njemačka spremna na sve moguće scenarije

Njemačka vlada spremna je na sve moguće scenarije koji se tiču očekivanog britanskog napuštanja Europske unije, izjavila je u ponedjeljak glasnogovornica Vlade, dodajući kako Berlin još želi osigurati sporazum o Brexitu. 

Britanski premijer Boris Johnson obećao je izvesti Britaniju iz EU 31. listopada sa ili bez sporazuma. 

''Mi još želimo da Britanija na primjeren način napusti Europsku uniju. Brexit bez sporazuma ne bi bio nikome u interesu'', izjavila je glasnogovornica, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close