Hypo bank

Dvije pravomoćne presude vezane za kredite s valutnom kauzulom u CHF

Gospodarstvo / Flash | 04. 01. 2016. u 12:33 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Federaciji BiH do sada je izrečeno 155 prvostupanjskih presuda vezanih za kredite s valutnom klauzulom u CHF-ovima, od kojih je dio u korist banke, a dio u korist klijenata, priopćeno je iz Odjela marketinga i korporativnih komunikacija Hypo-Alpe-Adria Bank d.d.

''Do sada su izrečene svega dvije pravomoćne presude, obje su u korist banke, i one potvrđuju zakonitost valutne klauzule. Performans g. Durakovića, predsjednika Udruge Švicarac ne komentiramo, kao ni metode i rječnik koji koristi za izražavanje svojih stavova'', istaknuli su iz Hypo banke.

Iz Banke napominju da će i u 2016. godini dio strategije novih vlasnika banke, Advent Internationala i EBRD-a, biti set olakšica koje imaju svrhu prevladavanja problema u otplati kredita vezanih valutnom klauzulom za CHF-ove. Olakšice podrazumijevaju smanjenje kamatnih stopa, otpise dijela dugovanja te konverziju kredita. Samo u 2015. godini 591 klijent u BiH je zatvorio kredit ili ga je konvertirao u drugu valutu temeljem sporazuma s bankom. Kredite vezane valutnom klauzulom za CHF-ove koristi 5 326 klijenata u dvije Hypo banke u BiH, navodi se u priopćenju Odjela marketinga i korporativnih komunikacija Hypo-Alpe-Adria banke.

Kopirati
Drag cursor here to close