mjere Porezne uprave

Dužnicima nije onemogućeno poslovanje, već je blokirana isplata plaća bez doprinosa

Gospodarstvo / Flash | 12. 07. 2016. u 12:53 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik FBiH Milan Dunović izjavio je danas u Sarajevu da Porezna uprava FBiH nije blokirala račune i onemogućila poslovanje dužnicima, već je blokirala isplate plaća bez doprinosa.

On je, nakon sastanka s v.d. direktorom Porezne uprave FBiH Šerifom Isovićem, istaknuo da svaka od institucija i poduzeća kojima je ta mjera izrečena može obavljati svoju osnovnu djelatnost, dok su izdaci poput reprezentacija, kupovina skupocjenih službenih automobila, donacija i sponzorstava blokirani do daljnjeg.

Dunović je rekao da čak i dužnici koji nisu izmirili obaveze prema državi mogu isplaćivati plaće i prije nego što izmire dugovanja, ali uz isplatu doprinosa na plaće kako je to zakonom i propisano.

Isović je zahvalio Dunoviću na podršci, te naglasio da nisu točne izjave u kojim je navedeno da Porezna uprava FBiH ne postupa prema svima jednako, i da je jedini razlog za izricanje spomenute mjere pravnim subjektima njihov dug prema javnim prihodima FBiH.

Pojasnio je da je dodatna prednost te mjere što ti subjekti ne mogu povećavati postojeći dug daljnjim isplaćivanjem plaća bez poreza i doprinosa, kao i da će u slučaju da na njihovim računima ostane sredstava koja nisu potrošena na redovno poslovanje ona biti korištena za saniranje duga.

Isović je kazao da će mjera biti na snazi dok ti subjekti ne izmire svoj dug, zaključe sporazum s Poreznom upravom o izmirenju duga ili dok to pitanje ne bude riješeno nekim novim zakonom.

Kopirati
Drag cursor here to close