Ne žele raditi

Duhovi poginulih migranata progone strojovođe

Gospodarstvo / Flash | 01. 10. 2015. u 14:57 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Strojovođe koje rade za kompaniju "Eurotunnel" požalile su se da ih muči strah i uznemirenost zbog stradanja migranata prilikom pokušaja odlaska u Britaniju, u tolikoj mjeri da ne mogu obavljati svoj posao.

Strojovođe iz najvećeg radničkog sindikata u Francuskoj "CGT" objavile su otvoreno pismo u kojem pozivaju na akciju nakon smrti najmanje 13 migranata u proteklih pet mjeseci prilikom pokušaja ulaska u tunel, piše Srna.

"Danas smo uplašeni i ne možemo početi sa radom, da vozimo. Bojimo se da ćemo udariti, smrviti, spržiti strujom jadne i nesretne. Ne želimo to i iznad svega ne možemo raditi svoj posao u uvjetima stresa, uznemirenosti i straha", navode strojovođe u pismu u koje je uvid imala agencija AFP.

Posljednji smrtni slučaj prijavljen je jučer, kada je pronađen mladi Eritrejac kojeg je udario teretni vlak. Dan ranije mladi Iračanin pronađen je mrtav nakon što su ga poklopile palete sa kamiona nedaleko od francuske luke Kale.

Oko 4.000 migranata, uglavnom iz Afrike, Afganistana i Sirije, kampiraju u Kaleu nedaleko od ulaza u tunel ispod Le Manche.

Kopirati
Drag cursor here to close