zaključak

Dug Aluminija ne smije rasti

Gospodarstvo / Flash | 22. 04. 2015. u 11:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve činjenice iz revizorskog izvještaja koje će dovesti do konkretnih prijedloga o očuvanju dugoročnih interesa dviju kompanija kao i prijedlog da Elektroprivreda HZ HB, u okviru postojećeg sporazuma i zakonskih propisa, odobri reprogram otplate duga Aluminija i za sljedećih šest mjeseci, bit će razmotreni, priopćeno je nakon današnjeg sastanka ministra energije, rudarstva i industrije Federacije BiH Reufa Bajrović s članovima Uprave JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, Uprave i Nadzornog odbora Aluminija d.d. Mostar i predstavnicima revizorske kuće KPMG.

Na sastanku na kojem se govorilo o izvještaju te revizorske kuće o trenutnom stanju u Aluminiju, predstavnici KPMG-a prezentirali su analizu poslovanja Aluminija koji, zbog velikih dugovanja prema EP HZHB i bankama, ima teškoća da ostane tržišno konkurentan.

Naglašavajući prioritet da dug Aluminija prema svim vjerovnicima ne smije rasti, Bajrović je rekao da zajednički cilj svih sudionika sastanka treba biti sagledavanje realne situacije i temeljna procjena.

''Postizanje konsenzusa i sinergija svih u budućem djelovanju treba imati za rezultat zajedničku strategiju što i na koji način učiniti kako bi problemi obje kompanije, koje su od strateškog značaja za Federaciju BiH, bili što brže i bolje riješeni',' istakao je Bajrović, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Kopirati
Drag cursor here to close