Srbija

Država prodaje 109 svojih nepokretnosti

Gospodarstvo / Flash | 03. 01. 2017. u 11:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republička direkcija za imovinu Republike Srbije objavila je oglas za prodaju 109 objekata u državnom vlasništvu, za koji do 6. siječnja zainteresirani trebaju uplatiti depozit u visini 10 posto tržišne vrijednosti nepokretnosti, a onda do 10. siječnja da se prijave na natječaj.

Kako je objavljeno na siteu Direkcije, objekti se nalaze na Banovom brdu, Novom Beogradu, Voždovcu i Zemunu, a cijene po kvadratu se kreću od 1.096 eura do 3.129 eura po kvadratu, javlja Tanjug.

Do 6. siječnja, zainteresirane fizičke i pravne osobe trebaju uplatiti depozit i otkupiti dokumentaciju za 3.000 dinara, a onda do 10. siječnja da dostave ponude.

Mediji pišu da su u pitanju vile i stanovi koje ne koriste državni organi, a kojima je donedavno upravljalo Društvo za iznajmljivanje nepokretnosti "Dipos".

Beogradski mediji navode i da je kvadrat u Ulici beogradskog bataljona najskuplji, gdje se prodaje šest vila.

Svi uvjeti prodaje objavljeni su na sajtu Republičke direkcije za imovinu, http://www.rdi.gov.rs/oglasi.

Inače, oglašene nepokretnosti se prodaju u "viđenom stanju", bez prava kupca na naknadne reklamacije, navodi Direkcija.

Ponude za kupnju nekretnina, kako je propisano, mogu se dostave najkasnije do 10. siječnja 2017. godine do 15.30 sati, a ako je ponuda poslana poštom, dan predaje pošti - isključivo preporučenom pošiljkom, smatrat će se danom predaje Direkciji, pod uvjetom da pošiljka stigne u Direkciju do dana otvaranja ponuda.

Direkcija napominje da nepravovremene i nepotpune ponude neće razmatrati, kao ni one ponude u kojima cijena ne bude navedena u eurima ili je data opisno.

Uplata postignute kupoprodajne cijene vrši se u kunskoj protuvrijednosti po službenom srednjem tečaju Narodne banke Srbije na dan uplate, na račun proračuna Republike Srbije, a rok plaćanja kupoprodajne cijene je 15 dana od dana zaključenja kupoprodajnog ugovora.

Kopirati
Drag cursor here to close