Bosna

Donacija poljoprivredne opreme, sadnica, stoke i alata za 68 korisnika iz Bosne

Gospodarstvo / Flash | 23. 06. 2017. u 15:23 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sustavi za navodnjavanje, poljoprivredni strojevi, plastenici, oprema i alati za kamenoresce i automehaničare, sadnice voća, te stoka, bit će uručeni za 68 korisnika Regionalnog stambenog projekta iz Doboja, Maglaja, Kupresa, Drvara, Bosanskog Grahova i Glamoča.

Svi korisnici su potpisali ugovore sa organizacijom Catholic Relief Services (CRS) i svojim općinama i gradovima o dodjeli pomoći za održivost, koja će osigurati bolje ekonomske prilike za korisnike i njihove obitelji, u vidu navedene opreme.

Pomoć korisnicima je prilagođena njihovim potrebama, a isporuka opreme će uslijediti nakon potpisivanja ugovora o donaciji, nakon čega će biti organizirane i stručne radionice iz oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Pomoć je osigurana u okviru projekta 'Integrirana podrška raseljenim osobama i izbjeglicama u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji', koji provodi CRS donatorskim sredstvima Biroa za populaciju, izbjeglice i migracije (BPRM) Vlade SAD-a i Ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske.

Pomoć se dodjeljuje najugroženijim obiteljima-korisnicama Regionalnog stambenog projekta, kroz koji im je osigurano stambeno rješenje, dok projekat podrške raseljenim osobama i izbjeglicama na komplementaran način osigurava pomoć, kako bi se razvili održivi uvjeti za život i reintegraciju u lokalnim zajednicama. Važno je napomenuti i da sve navedene lokalne zajednice sufinanciraju ovaj projekat.

Ekonomska podrška je osigurana kroz zapošljavanje na polju zanatskih usluga i podršku u poljoprivrednoj i stočarskoj proizvodnji. Tijekom ljeta će se također održati interaktivne radionice iz oblasti novih poljoprivrednih tehnologija, koje će korisike educirati o mogućnostima kvalitetnije i veće proizvodnje.

Teme radionica su odabrane u suradnji sa korisnicima i predstavnicima općina, a u skladu sa potrebama korisnika i strategijama razvoja lokalnih zajednica. Osim planiranih, održane su i radionice za predstavnike općinskih radnih grupa kako bi njihove lokalne zajednice bile osposobljene da samostalno planiraju i pronalaze potrebna sredstva za podršku korisnicima u održivosti.

Kroz ove radionice su sve općine kreirale i akcione planove koji će im pomoći da u narednom periodu lakše dođu do neophodnih sredstava. Kroz ovaj i ostale projekte koje provodi sa donatorima, CRS na ovaj način ostaje posvećen pomoći najugroženijim stanovnicima BiH i regije, navedeno je u priopćenju CRS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close