III. Kongres

Domaći i međunarodni stručnjaci na Kongresu o katastru u Mostaru

Gospodarstvo / Flash | 03. 12. 2015. u 10:16 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u četvrtak otvoren III. Kongres o katastru u Bosni i Hercegovini s međunarodnim sudjelovanjem. Kongres organizira Geodetsko društvo Herceg Bosne koje na ovaj način obilježava dvadesetu godišnjicu djelovanja ovog Društva.

Ovogodišnji Kongres o katastru u BiH zasigurno je jedan od najvećih događaja u sektoru zemljišne administracije u regiji i zauzima respektabilno mjesto u europskom kalendaru zemljišne administracije i infrastrukture prostornih podataka.

Okupio je 300-tinjak domaćih i stranih stručnjaka iz BiH, predstavnike svih katastarskih i kartografskih agencija iz regije, te pojedinih europskih zemalja.

Izabrane teme za Kongres su aktualne i dat će odgovore na mnoge izazove sektora zemljišne administracije.

''Kongres je prilika da geodeti i drugi stručnjaci iz sektora zemljišne administracije razmijene iskustva i aktualne informacije iz ove oblasti. Jedan od ciljeva održavanja ovog kongresa jest analiza trenutnog stanja sektora zemljišne administracije BiH, posebno realizacije projekata koji su od iznimnog značaja za geodetski i katastarski sektor'', rekao je predsjednik Geodetskog društva Herceg-Bosne Adelko Krmek.

Kongres se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića.

Kopirati
Drag cursor here to close