3.596.277,15 KM

Dom za stare i nemoćne u Rami bit će na ljeto spreman za useljenje

Gospodarstvo / Flash | 16. 02. 2016. u 13:59 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Projekt Doma za stare i nemoćne osobe Rama u završnoj je fazi i sredinom ljeta bit će spreman za useljenje'', kazao je ravnatelj Doma Ante Tomić.

JU Dom za stare i nemoćne osobe Rama u vlasništvu je Humanitarne organizacije "Kuća mira" Franjevačkog samostana Rama-Šćit i Općine Prozor-Rama, a vlasnički udjel u novoizgrađenom domu imat će općina Prozor-Rama s 1/3 udjela i HO "Kuća mira" s 2/3 udjela, prema čemu obje strane sudjeluju u realizaciji i financiranju.

Dom se prostire na oko 3.500 metara četvornih i sadrži 80 ležajeva.

Projekt je ukupne vrijednosti od 3.596.277,15 KM, od čega je Vlada RH, kao najveći donator dodijelila, oko 800.000 KM bespovratnih sredstava, dok su ostala sredstva osigurali Franjevački samostan Rama-Šćit i Općina Prozor-Rama.

Ravnatelj Tomić kazao je da je ovaj projekt od velike važnosti za samu lokalnu zajednicu te da ima dvojaku važnost.

''Ovaj projekt ima veoma veliku i dvojaku važnost. U prvom redu projekt je socijalnog karaktera jer općina Prozor-Rama nema takav jedan objekt koji bi vodio brigu za starije i nemoćne osobe. Završetkom ovog projekta osigurat ćemo bolju zaštitu i brigu za starije i nemoćne osobe s područja naše općine, ali i drugih pojedinaca iz susjednih općina koje iskažu interes i potrebu za smještajem'', kazao je Tomić.

''U drugom redu projekt je razvojno-ekonomskog karaktera jer će mladi ostati živjeti u ovim krajevima ako imaju osiguran i siguran posao. U ovom domu svoj posao će osigurati 35 osoba, što je za našu lokalnu zajednicu dosta važna činjenica'', kazao je ravnatelj JU Dom za stare i nemoćne osobe "Rama".

Tomić je također dodao da su prošli tjedan potpisani ugovori za nabavu i ugradnju elektro opreme te da je u tijeku natječaj za nabavu namještaja, i nekih drugih stvari za uređivanje enterijera.

Kopirati
Drag cursor here to close