Za bh. građane

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane: Ljetovanje jeftinije jer nema Rusa

Gospodarstvo / Flash | 21. 06. 2016. u 15:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnja turistička sezona na turskoj obali u Antaliji počela je s mnogo manje turista iz Rusije, koji su dosad bili apsolutno najbrojniji gosti, pa se tržište okreće prema gostima iz Europe.

Zbog izostanka najbrojnije klijentele, nema uobičajenih gužvi, cijene ljetovanja su nikad niže, usluga u hotelima nikad bolja. Hrana je izvrsna, ističu iz sarajevske agencije Centrotours koja je 15. juna realizirala prvi avionski charter let za bh. turiste iz Sarajeva za Antaliju.

Centrotours planira još više od 20 letova iz Sarajeva do Antalije i nazad, s polascima u jutarnjim satima. Za letove sa sarajevskog aerodroma 22. i 29. lipnja te 7. srpnja, obiteljskim bh. turistima je ta agencije ponudila besplatne avionske karte, kao i smještaj u hotelima u Antaliji za jedno dijete do 15 godina.

Po riječima agenta prodaje Miše Mikovića, Centrotours najviše proda aranžmana za Kemer jer to područje na antalijskoj rivijeri ima krajolik s najviše zelenila.

U ekskluzivnoj ponudi Centrotoursa, na području Kemera su hoteli iz lanca Amara i Crystal, kao i Marti Miry koji raspolaže ogromnom botaničkim vrtom s velikim brojem biljnih vrsta. U zoni grada Beleka to su hoteli lanca Lykia, a grada Alanje lanca Xperia, kao i hotel Utopia s najviše sadržaja za mlade ljude. Na području grada Sidea, u ekskluzivnoj ponudi Centrotoursa su hoteli niza Kamelya, naročito pogodni za boravak obitelji s djecom.

Voditeljica poslovnice Centrotoursa u Sarajevu Jasmina Delalić ističe da antalijska rivijera ima raznovrsne plaže, počev od čuvene pjeskovite u gradu Alanja, duge sedam kilometara, nazvane po drevnoj egipatskoj kraljici Kleopatri. U Alanji se rado prepričava legenda da je Marko Antonije samo zbog Kleopatre dopremio iz Egipta pijesak sa sitnim granulama za ovu plažu. Ima i plaža sa sitnijim i krupnijim pijeskom.

Sigurnosna situacija u Antaliji je potpuno redovna, u što se može uvjeriti svatko tko ovih dana boravi na tom području, ističe Delalić.

Sunčana antalijska rivijera, osim što ima bezbroj hotela s plažama, bazenima, akqa parkovima i drugim brojnim sadržajima za odmor i zabavu, odiše i povijesnim nasljeđem.

Osim arheoloških nalazišta, ostataka gradova, bogata antička baština osjeća se na svakom koraku i često se uočava na građevinskim motivima hotelskih kompleksa, ali i na stambenim zgradama i kućama.

Hoteli, među kojima su kompleksi ogromne površine, građeni su u turističkoj ekspanziji nastaloj poslije 2002. godine. Grade se i danas.

Kopirati
Drag cursor here to close