Suradnja s KP

Dodik pozvao Kineze na ulaganje u RS i obračun u yuanima

Gospodarstvo / Flash | 20. 11. 2016. u 20:49 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je u nedjelju kako će taj entitet i njegova stranka Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) intenzivno jačati odnose s Komunističkom partijom Kine ustvrdivši kako je to najbolji put za privlačenje kineskih investicija,

Dodik i članovi vodstva njegovog SNSD-a u Banjoj Luci su se sastali s izaslanstvom kineskih komunista predvođenim zamjenikom međunarodnog tajnika KP Kine Lee Yunom.

Sastanak je održan nakon što je Dodik ranije u studenom boravio u višednevnom posjetu Kini odakle se vratio hvaleći kinesko gospodarstvo i razvitak. Tijekom boravka u Pekingu Dodik je potpisao i sporazum o suradnji njegovog SNSD-a i KP Kine a nedjeljni sastanak bio je prvi na kojemu je trebalo biti rječi o njegovoj operacionalizaciji.

Dodik je nakon višesatnih razgovora novinarima kazao kako je od kineskog izaslanstva zapravo tražio da se državne tvrtke i banke iz njhove zemlje uključe u investiranje u RS, prenosi Hina.

Kazao je kako je Kinezima ponudio da se njihova valuta yuan uvede u BiH kao obračunska novčana jedinica pri ugovaranju budućih poslova.

"Bez potpore KP Kine ti se projekti teško mogu realizirati", kazao je Dodik pojašnjavajući svoj entuzijazam za suradnju s kineskim komunistima.

Što o svemu točno misle u KP Kine ostalo je nepoznato jer su oni izbjegli novinare nakon susreta s Dodikom.

Kopirati
Drag cursor here to close