Ljeto

Do kada će treštati glazba iz mostarskih objekata?

Naime, prema Zakonu kojega je županijska Vlada donijela u prosincu prošle godine stoji da samo barovi koji se nalaze u zatvorenim prostorima i koji ispunjavaju posebne uvjete za rad noću rade do šest sati.
Gospodarstvo / Flash | 17. 05. 2018. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barovi u zatvorenim prostorima na području Hercegovačko-neretvanske županije, po novom zakonu, mogu raditi do 6 sati, dok oni na otvorenom, kako je rečeno iz Grada Mostara, mogu uz posebnu dozvolu raditi do 2 sata.

Naime, prema Zakonu kojega je županijska Vlada donijela u prosincu prošle godine stoji da samo barovi koji se nalaze u zatvorenim prostorima i koji ispunjavaju posebne uvjete za rad noću rade do šest sati. Minimalni uvjeti za takve objekte, kako stoji u zakonu, trebaju zadovoljavati u pogledu projektiranja, gradnje i održavanja građevine, zaštite na radu, zaštite od požara, zaštite od buke, zaštite i unaprijeđena okoliša.  

''Ugostiteljskim objektima može se odrediti drugačiji raspored radnog vremena za koje nadležni Odjel Grada Mostara donosi rješenje, najduže do 2 sata, a za održavanje koncerta na otvorenom do 1 sat, sukladno Odluci o radnom vremenu pravnih i fizičkih osoba iz oblasti trgovine i ugostiteljstva na području Grada Mostara'', rekao je šef Službe za inspekcijske poslove Hilmo Đidelija za Bljesak.info.

Po istom zakonu restorani izvan naseljenih područja mogu raditi do 24 sata, te da su po završetka radnog vremena ugostitelji dužni isključiti glazbu, a gosti napustiti objekt u roku od 30 minuta po isteku radnog vremena.

Kopirati
Drag cursor here to close