fakat miriše bijelo

Dita se digla iz pepela: Ponovno pokrenuta proizvodnja praškastih deterdženata

Gospodarstvo / Flash | 22. 12. 2015. u 16:58 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tuzlanska tvornica deterdženata 'Dita' danas je počela proizvodnju praškastih deterdženata.

Tim povodom u prostorijama tvornice Dita upriličen je prijem kojem je osim predstavnika OSCE-a i svih vodećih trgovačkih lanaca nazočio i premijer Tuzlanske županije Bego Gutić koji je stečajnom upravniku Hajrudinu Kunaliću, i svim uposlenicima Ditae čestitao na novom poslovnom poduhvatu koji su ostvarili, piše Fena.

Trgovački lanac 'Bingo', koji je strateški partner u procesu 'oživljavanja' tog nekadašnjeg tuzlanskog giganta je financirao prvih 140 tona sirovine za proizvodnju deterdženta Arix Tenzo, a prve kutije deterdženta na policama ovog trgovačkog lanca moći će se naći već u četvrtak.

''Drago mi je vidjeti da tvornica deterdženata 'Dita' danas ponovno pokreće svoj program praškastih deterdženata i time za samo devet mjeseci rada nakon pokretanja stečaja zaokružuje svoju paletu proizvoda '', rekao je Gutić i izrazio očekivanje da će građani Tuzlanske županije i Bosne i Hercegovine prepoznati i izabrati 'Arix' s polica u trgovinskim objektima.

Kazao je da je 'Dita' najbolji dokaz da stečaj nije nužno i kraj, i 'ovo je dokaz da dobar izbor stečajnog upravnika i kvalitetno vođenje stečajnog postupka, za rezultat može imati i preporod tvornice i njeno podizanje iz pepela'.

''Naš ekonomski patriotizam, izbor domaćih, umjesto uvoznih proizvoda, naš je najjači adut u borbi za naše tvornice i nova radna mjesta'', kazao je Gutić, priopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove županijskih organa Tuzlanske županije.

Podsjetimo, nakon brojnih prosvjeda u lipnju ove godine, ponvno je pokrenuta tuzlanska tvornica Dita, a pokrenuli su je radnici koji nisu godinama primili plaću.

Godinama bez plaće, ali uz dobru volju, radnici su ovo ljeto uključili mašine i prvi put od 2012. počeli 'izbacivati' poznata sredstva za higijenu.

Kopirati
Drag cursor here to close