Ugašeni pogoni

Direktor Laste: Ovo je ilegalna obustava rada, a ne štrajk

Gospodarstvo / Flash | 07. 06. 2016. u 08:29 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne radi se ovdje o štrajku, radi se o ilegalnoj obustavi rada, suprotno Zakonu o radu, i to bez ikakve izjave'', rekao je u izjavi za Bljesak.info direktor ''Laste'' Čapljina Ivan Raguž, čiji radnici već drugi dan štrajkuju u pogonima ove tvornice.

Podsjetimo, radnici traže isplatu tri zaostale plaće te da im se uplati mirovinsko osiguranje za zadnja četiri mjeseca 2014. cijelu 2015. i za pet mjeseci u 2016. godini.

''Uprava će tek vidjeti što će poduzeti po ovom pitanju. Tvrtka ima određenih poteškoća u poslovanju, međutim oni nisu toilko strašni, i nisu nikakav razlog za ovakvo ponašanje. Sama medijska eksponacija pravi štetu firmi i radnicima osobno, no ja njih razumijem. Većina njih ima samo jednu plaću iz Laste, većina ima nezaposlenu djecu i to je razlog duboke frustracije, što je na kraju posljedica okoline, a ne same Laste'', istaknuo je dalje Raguž.

Dodao je i da je u utorak ujutro potpisao naloge za plaću.

''Nalozi za plaću potpisani su jutros, sa Zdravstvenim imamo sporazum i tu je sve uredno, a što se tiče Mirovinskog tu ima određenih zaostataka koje trenutno rješavamo kroz jednu kreditnu liniju, a ukoliko radnik odlazi u mirovinu to se prioritetno uplaćuje. Mi smo u pregovorima o kreditnom aranžmanu s jednom bankom, a pregovori su došli do samog kraja, i mislim da bi taj aranžman trebao biti realiziran do kraja mjeseca.

Ja se nadam da će se radnici urazumiti i početi normalno raditi'', istaknuo je u izjavi za Bljesak.info direktor Laste Ivan Raguž.

Radnici Laste okupili su se u krugu ove tvornice, ističući kako su frustrirani odnosom Uprave prema njima.

''Ovo nije prvi put da obustavimo rad kako bi se Uprava probudila i shvatila da su radnici ti koji održavaju Lastu. Od čega da živimo kad nam nisu uplaćene tri plaće? Pa ionako cijelu plaću od 400 KM potrošim na prijevoz od kuće do posla'', ističe za Bljesak.info jedna od radnica.

Radnici su poručili kako će rad biti obustavljen sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Kopirati
Drag cursor here to close