Trenutno stanje

Đapo pred ministrima iz cijelog svijeta: Turistički potencijal u BiH nije dovoljno iskorišten

Gospodarstvo / Flash | 16. 02. 2017. u 16:05 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo bila je danas počasni gost na Svjetskom turističkom forumu u Istanbulu. Domaćin Foruma je Randi Zuckerberg, osnivač i predsjednik uprave Zuckerberg Media, Jack Straw, bivši ministar unutarnjih i vanjskih poslova Velike Britanije i David Miliband, predsjednik Međunarodnog spasilačkog komiteta.

Đapo je imala priliku da okupljenima na forumu, ministrima turizma iz cijelog svijeta, predstavi trenutno stanje u Bosni i Hercegovini, piše Fena.

''Turizam u BiH ima veliki potencijal koji još nije dovoljno iskorišten'', naglasila je.

Istaknula je i pozitivna iskustva bh. turizma kao alata za izgradnju mira i ubrzanja procesa pomirenja među narodima.

''Turizam ruši barijere, omogućava nam da upoznamo druge i drugačije, doprinosi rastu tolerancije i upravo zato može biti postati faktor izgradnje mira'', rekla je Đapo.

Tijhekom Foruma ministrica Đapo razgovarala je i s turskim premijerom Binalom Yildirom i turskim ministrom kulture i turizma Nabi Avciem. Obojica su izrazili veliko interes za projekte koji se odnose na razvoj turizma u Bosni i Hercegovini. Ministrica ih je ovom prilikom pozvala da dođu u BiH i upoznaju se o prirodnom i kulturno-povijesnom blagu BiH.

Svjetski turistički forum je jedna od najznačajnijih svjetskih manifestacija u oblasti turizma. Osnovni cilj Foruma je omogućiti razmjenu iskustava lidera turističkog sektora i vlasti te otvoriti prostor za raspravu o budućnosti i perspektivama turizma u svijetu. Forum se održava svake godine u Istanbulu pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Turske.

Kopirati
Drag cursor here to close