Poslovni rezultati

Croatia osiguranje bilježi rast svih ključnih pokazatelja poslovanja!

Gospodarstvo / Flash | 20. 03. 2017. u 09:21 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Croatia osiguranje objavilo je nerevidirane rezultate Grupe za 2016. godinu koji, u usporedbi s prethodnom godinom, pokazuju rast svih ključnih pokazatelja poslovanja. U 2016. godini rast je bilježilo i društvo Croatia osiguranje d.d. sa sjedištem u Mostaru, kako u zaračunatim premijama, tako i povećanju tržišnog udjela u odnosu na 2015. godinu.

Grupa Croatia osiguranje u 2016. godini ostvarila je nerevidiranu konsolidiranu neto dobit u iznosu od 178,8 milijuna HRK, dok ukupna zaračunata bruto premija na razini Grupe iznosi 3,02 milijardi HRK, što je povećanje od 1,7 posto u usporedbi s 2015. Od toga zaračunata bruto premija neživotnih osiguranja iznosi 2,39 milijardi HRK, što je povećanje od jedan posto, a zaračunata bruto premija životnog osiguranja iznosi 629,6 milijuna HRK, što predstavlja povećanje od 4,6 posto. Rast svih ključnih poslovanja rezultat su uspješno provedene prve faze restrukturiranja u kojoj je bio naglasak na optimalizaciji prodajnog portfelja, rastu efikasnosti upravljanja štetama i smanjenju troškova potpornih funkcija.

Rezultati poslovanja Croatia osiguranja BiH u 2016. također pokazuju porast zaračunate premije i povećanje tržišnog udjela u usporedbi s 2015. godinom. Konkretno, na tržištu Bosne i Hercegovine ostvarena je ukupna bruto zaračunata premija u iznosu od 46,8 milijuna KM, od cˇega se 39,4 milijuna KM odnosi na premiju nezˇivotnih osiguranja, a 7,4 milijuna KM na premiju zˇivotnih osiguranja. U odnosu na 2015. godinu ostvarena premija Croatia osiguranje BiH porasla je za više od osam posto, a postignuti rast vec´i je od rasta tržišta. Najveći rast ostvaren je u segmentu neživotnih osiguranja, što ujedno predstavlja i najveći rast u neživotnim osiguranjima na tržištu. Konsolidirana dobit prije oporezivanja Croatia osiguranje BiH Grupe po lokalnim standardima za 2016. godinu iznosi 2,67 milijuna KM, što je značajan porast u odnosu na 2015. kada je dobit prije oporezivanja iznosila 0,74 milijuna KM.

U prigodi objave rezultata za 2016. predsjednik Uprave Croatia osiguranja, Damir Vanđelić, naglasio je kako Croatia osiguranje ostaje predano jačanju liderske pozicije na regionalnom tržištu osiguranja.

„U protekle dvije godine Croatia osiguranje uspješno je provelo prvu fazu restrukturiranja. Zaustavljen je višegodišnji pad tržišnog udjela i vraćena liderska pozicija u svim segmentima poslovanja. Naš je fokus u cijelosti na osiguranicima i tržištu, razvoju inovativnih proizvoda i jačanju prodajne mreže te optimalnom ulagačkom portfelju. Pred nama je novo razdoblje rasta i razvoja kompanije, a tržište BiH, na kojem nam predstoji poglavito organski rast, za nas je od posebne važnosti.“

Kopirati
Drag cursor here to close