Povezivanje

Crnogorci dali podršku: Ne treba odustati od pruge Čapljina - Nikšić

Gospodarstvo / Flash | 06. 03. 2017. u 16:43 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Članovi kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović suglasili su se da je krajnje vrijeme za modernizaciju neuvjetnog puta koji povezuje BiH i Crnu Goru preko Šćepan Polja.

Sugovornici su danas na sastanku u Sarajevu konstatirali i da je vrijeme da se dodatno radi na realizaciji ideje izgradnje željezničke pruge koja bi povezala Čapljinu i Nikšić.

Prilikom susreta je istaknuto da između BiH i Crne Gore nema otvorenih pitanja, a postizanje sporazuma o međudržavnoj granici ocijenjeno je kao primjer dobre prakse u odnosima među zemljama regije, priopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH, piše Srna.

Suradnja institucija vlasti BiH i Crne Gore ocijenjena je visokom ocjenom, ali je ukazano i na potrebu da se u duhu zajedničkih stremljenja k EU dodatno pojačaju te relacije, te da je u tom procesu značajno jačanje međuparlamentarne suradnje.

Sugovornici su istaknuli da postoji i značajan potencijal za unapređenje ekonomskih odnosa BiH i Crne Gore, pa je naglašena potreba da se više i ozbiljnije radi na promociji dobrih praksi da bi se gospodarstvenici i potencijalni ulagači i investitori ohrabrili za nastup na ovom ekonomskom prostoru.

Kopirati
Drag cursor here to close