Bit će izjave za medije

Čović se opet sastaje s predstavnicima Aluminija

Proizvodni pogodni Aluminija ugašeni u noći s 9. na 10 srpanj, četiri minuta iza ponoći, nakon što je poduzeće iskopčano s visokonaponske električne mreže.
Gospodarstvo / Flash | 14. 07. 2019. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanak predstavnika Uprave, Nadzornog odbora i Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija s predsjednikom HDZ-a BiH i HNS-a BiH Draganom Čovićem održat će se u ponedjeljak, 15. srpnja, u Upravnoj zgradi Aluminija d.d. Mostar, s početkom u 8 sati.

Izjave za medije predviđene su u 9.45 sati, priopćeno je iz Aluminija.

Na ranijem sastanku radnika, predstavnika Sindikata, Nadzornog odbora i Uprave Aluminija s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i federalnom ministricom financija Jelkom Milićević, održanim u četvrtak 11. srpnja,  zaključeno je, među ostalim, da mostarska tvornica ne ide u stečaj dok se ne sagledaju sve mogućnosti pokretanja proizvodnje ili jednog njezinog dijela.

Također je zaključeno da će prioritet u narednim aktivnostima hrvatskih političara na svim razinama vlasti u BiH biti postepeno zbrinjavanje i skrb o radnicima "Aluminija" te da će se od nadležnih institucija zatražiti hitno rješavanje obaveza za penziono osiguranje radnika. Osim toga, očekuje se i pomoć Vlade Republike Hrvatske.

Podsjetimo, proizvodni pogodni Aluminija ugašeni u noći s 9. na 10 srpanj, četiri minuta iza ponoći, nakon što je poduzeće iskopčano s visokonaponske električne mreže. Zbog visokih cijena električne energije Aluminij nekoliko zadnjih godina posluje s gubitkom. Ukupni dug kompanije iznosi oko 400 milijuna maraka, a prema posljednjim podacima, Aluminijev dug za električnu energiju s 30. lipnjem 2019. godine iznosi 293 milijuna maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close