Obećanja

Čordaš: RS će obnoviti 22 stambene jedinice za povratnike Srbe u Mostaru

Gospodarstvo / Flash | 11. 02. 2014. u 15:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Davor Čordaš istaknuo je da će kroz Projekat obnove stambenih jedinica za raseljene osobe u BiH biti osigurane 22 stambene jedinice za srpske povratnike u Mostaru. Čordaš je, prilikom posjete uredu Vlade Srpske u Mostaru, istaknuo da se ovaj projekat realizira iz sredstava Saudijskog fonda za razvoj, a njime je predviđena obnova oko 900 stambenih jedinica u BiH.

Resorni ministar je podsjetio i na Projekat rekonstrukcije stambenog fonda, koji se financira iz sredstava kredita Fonda za međunarodni razvoj, čija je ukupna vrijednost 7.000.000 dolara, od čega je 3.237.500 dolara namijenjeno za Republiku Srpsku.

Čordaš je govorio je i o napretku u Regionalnom stambenom programu, kojim će biti osigurana trajna stambena rješenja za 5.400 obitelji u BiH, priopćeno je danas iz Ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe.

On je tijekom posjete razgovarao i sa predstavnicima Srba povratnika u općini Ravno, u kojoj je Ministarstvo realiziralo projekat elektrifikacije, obnovilo šest povratničkih kuća, te ulagalo u održiv povratak. Čordaš je u posjeti boravio u petak i subotu, 08. i 09. veljače.

Kopirati
Drag cursor here to close