Dio projekta

Čitluk: Dopremljeno novo vozilo za prikupljanje i odvoz otpada

Gospodarstvo / Flash | 10. 01. 2014. u 15:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sukladno sporazumu o podršci za unaprjeđenje upravljanja čvrstim otpadom kojeg je Općina Čitluk u prosincu 2012. godine potpisala sa Švedskom međunarodnom agencijom za obnovu i razvoj (SIDA) u Čitluk je dopremljeno specijalizirano vozilo za prikupljanje i odvoz otpada.

Realizacija sporazuma kojeg su u Sarajevu potpisali načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić i Pelle Persson, predstavnik SIDA-e, započela je u listopadu prošle godine.

Tom prilikom dopremljena je prva pošiljke kontejnera za prikupljanje otpada u krug pročistača u Potpolju, a nastavljena je dopremanjem 20 velikih otvorenih kontejnera zapremine 5 kubnih metara i na koncu okončana dostavljanjem specijaliziranog vozila za prikupljanje otpada nosivosti 9 tona.

Vrijednost donirane opreme za prikupljanje komunalnog otpada je 249.950,00 €, a Općina Čitluk se potpisanim sporazumom obvezala urediti mjesta (tzv. zelene otok) gdje će biti postavljeni spomenuti kontejneri, sve u svrhu dugoročnog zbrinjavanja komunalnog otpada.

''Zeleni otoci'' bit će ravnomjerno raspoređeni na području cijele općine i trebali bi dodatno stimulirati građane na pravilno odlaganje otpada i povećati prikupljenu količinu otpada za reciklažu.

Kako bi u suradnji s mjesnim zajednicama odredila lokacije ''zelenih otoka“ Općina Čitluk je svim mjesnim zajednicama uputila poziv za dostavu prijedloga lokacije na koju će biti postavljen zeleni otok na području mjesne zajednice.

Također, u narednom razdoblju u Čitluk bi trebali doći i djelatnici poduzeća za proizvodnju i servisiranje komunalnih i specijaliziranih vozila Resor d.o.o. koji će djelatnicima općinskog komunalnog poduzeća demonstrirati rukovanje opremom vozila za prikupljanje i odvoz otpada marke Iveco.

Kopirati
Drag cursor here to close