"Zajedno za bh. malinu''

Cijenu maline usuglasiti s cijenom griza na europskom tržištu

Gospodarstvo / Flash | 01. 07. 2017. u 09:59 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Cijenu maline potrebno je definirati na način da bude usuglašena s cijenom griza na europskom tržištu na dan isplate maline preuzete od otkupljivača tijekom berbe i na način kako je definirano ugovorom'', zaključeno je na sastanku Asocijacije "Zajedno za bh. malinu".

Sastanak je održan u Zenici u petak, a u vezi objave moguće cijene maline u iznosu od 1,50 KM. U ovoj asocijaciji navode da je praksa da cijena maline bude usuglašena s cijenom griza na europskom tržištu, a čiji je trenutni prosjek 1,81 euro.

Zaključeno je i da se u nedjelju u razdoblju od 11.45 do 12.00 sati kao znak upozorenja organizira mirna prosvjedna vožnja uz policijsku pratnju, a da lokalne udruge definiraju rute kretanja po gradovima.

Asocijacija "Zajedno za bh. malinu" je priopćila da je 7. srpnja u Novom Travniku zakazan sastanak radne skupine pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva kada očekuju da će biti razmatrani i usvojeni njihovi zahtjevi.

Iz ove asocijacije su u priopćenju za javnost apelirali na sve proizvođače da ne nasjedaju na provokacije od dijela otkupljivača, te da ni u kom slučaju ne ugrožavaju malinarstvo u BiH, time što će određenim nepromišljenim postupcima (trovanjem nasada, plodova i drugim radnjama) dovesti u pitanje opstanak malinarstva u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close