Veliki broj prodavača

Cijene cvijeća i svijeća za blagdan Svih svetih i Dušni dan u Čapljini kao i dosadašnjih godina

Gospodarstvo / Flash | 29. 10. 2014. u 13:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, 1. i 2. studenog, katolički vjernici na poseban se način prisjećaju pokojnika, kada na njihove grobove nose cvijeće i palimo svijeće.

Ovi dani prilika su za one koji se bave uzgojem cvijeća da prodaju i dobro zarade na prodaji cvijeća.

Bljesak.info obišao je Trg kralja Tomislava u Čapljini, gdje je najveća koncentracija prodavača i gdje je najveća ponuda, pa vam donosimo fotografije i cijene cvijeća i svijeća.

Osim prodaje na Trgu kralja Tomislava, nekoliko prodavača odlučilo je potražiti i bolja mjesta za prodaju, pa su svoje cvijeće izložili kod robne kuće ''Čapljinka'', na Veletržnici, u blizini grobalja te uz magistralne ceste i druge prometnice.

Ponuda na trgu je zaista raznovrsna; krizanteme, lončanice, ikebane, raznih oblika i boja. Cijena krizantema u lončanicama kreće se između 3 do 6 KM, dok ćete za ikebanu, ovisno o broju cvjetova u njoj, veličini i aranžmanu, izdvojiti između 10 i 20 KM.

Uz cvijeće široka je ponuda i svijeća, odnosno lampiona, čije se cijene kreću od 0,70 KM (najmanji), pa sve do 8 KM (najveći). Također, prodaju se i svijeće na baterije koje ''titraju'' 120 dana, a čija cijena iznosi od 8 do 15 KM, također ovisno o veličini.

Kako ističu prodavači proteklih par dana kupci su većinom dolazili da se raspitaju za cijene, a najveća navala očekuje se danas i sutra.

''Cijene su slične kao i prošle godine, razlika je možda u 2-3 KM. Ovdje na trgu prodajem od petka, tako da vam mogu reći da tijekom vikenda nije bilo baš neke navale, no današnji dan me ugodno iznenadio, jer sam prodala više nego što sam očekivala. Svi izgleda vole obavljati kupovinu u zadnji tren, tako da očekujem da će se dosta prodati tijekom poslijepodneva, kao i tijekom sutrašnjeg dana,'' ističe za Bljesak.info jedna od prodavačica na Trgu kralja Tomislava.

Kopirati
Drag cursor here to close