Bh. kompanije

Četrdesetak kompanija će dobit certifikat "Moj proizvod"

Gospodarstvo / Flash | 24. 04. 2015. u 14:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je danas organizirano jednodnevno stručno predavanje u okviru kojeg će biti upriličena dodjela certifikata bh. kompanijama koje sudjeluju u projektu "Moj proizvod".

Naime, dnevna novina "Dnevni list" u suradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH pokrenula je projekt "Moj proizvod" koji ima svrhu predstaviti bosanskohercegovačke kompanije koje imaju značajan utjecaj na gospodarski sektor i koje svojim radom stvaraju pozitivnu sliku o BiH u regiji i svijetu.

Riječ je o kontinuiranoj kampanji kroz dnevnu novinu "Dnevni list" i to u vidu promocije kompanija koje pozitivno djeluju u našoj zemlji, ne samo u pogledu gospodarskih rezultata, već kroz zapošljavanje, kroz suradnju s drugim tvrtkama, kao i društveno-odgovorni angažman.

Po riječima voditeljice projekta "Moj proizvod" Selme Dandić, na današnjem događaju prisutno je više od stotinu sudionika od kojih je oko šezdeset predstavnika nekih od najjačih kompanija u BiH.

''Certifikat "Moj proizvod" dobit će oko četrdesetak kompanija, a riječ je o kompanijama koje su već predstavljene kroz rubriku "Moj proizvod" i naši čitatelji su već imali priliku da čitaju promotivne priče o tim kompanijama'', kazala je Dandić, naglasivši kako projekt traje cijelu godinu te kako on pruža prostor malim kompanijama koje nemaju marketinški proračun, a žele da se u javnosti predstave kroz jedan ovakav vid promocije.

Dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić kazao je u izjavi za novinare kako je Vanjskotrgovinska komora, zajedno s Dnevnim listom, prepoznala što to treba motivirati naše građane kao i investitore koji dolaze sa strane, pored toga, kako je istakao, što imamo i politički i gospodarski ambijent zaista nepovoljan za normalno funkcioniranje.

''U BiH ima jako mnogo pozitivnih priča i ovo su zaista menadžeri koji zaslužuju svake pohvale. Ovdje nećemo pričati o najmenadžerima već ćemo pričati o proizvodima, odnosno o subjektima koji su reprezentativni i koji i u ovako teškoj situaciji iznalaze rješenja za stvaranje boljeg kvaliteta svoje kompanije, novih radnih mjesta i stvaranje boljih uvjeta u našoj dragoj BiH'', naglasio je Bojić.

Govoreći o tome što je trenutno potrebno poduzeti da bi bh. kompanije ostvarile što bolji rezultat, Bojić je kazao kako je najbitnije usklađivanje legislative.

''Najbitnije u ovom momentu je uskladiti legislativu, odnosno zakonodavstvo na cijelom teritoriju BiH sa legislativom EU, bez toga zaobići će nas sve i jedna investicija. Bez obzira što država daje garancije za sve to, nitko ne želi da investira u jednu zemlju gdje su propisi u županijama, u entitetima različiti čak i sa državnim zakonima'', naglasio je Bojić.

Kampanja "Moj proizvod" zabilježila je pozitivne kritike šire javnosti, preporuke stručnjaka iz različitih oblasti, ali i kompanija koje iskazuju zahvalnost za ovakav projekt.

Kopirati
Drag cursor here to close