''Zaokružili''

Čapljina: Roditeljima karte skupe, prijevoznicima nisu

Gospodarstvo / Flash | 14. 01. 2016. u 12:55 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roditelji iz Čapljine negoduju zbog cijena đačkih autobusnih karata. Bljesak.info tim tragom provjerio je iznos mjesečne karte za đake na relaciji Čapljina - Mostar, i ona za siječanj iznosi 77,50 KM.

''Firma Autoherc je povećala cijene karata, iako je cijena goriva u zadnjih godinu dana spala za skoro trećinu, to jeste za skoro 80 feninga po litri. Uz mene postoji i sigurno dosta ljudi kojima ovakva odluka svakako nema logike. Ovo je udar na džep roditelja koji svoju djecu šalju na školovanje u mostar'', tvrdi jedan ogorčeni roditelj.

Iz Autoherca pak tvrde kako cijene karata nisu povećali, nego su se one samo zaokružile.

''Cijene karata su se zaokružile, odnosno uskladili smo ih prema drugim prijevoznicima. Mi od 2006. godine nismo mijenjali cijene karata. Povećali smo cijene karata za 20-30 feninga, a cijene mjesečnih karata su ostale iste'', rekao je Jozo Martić iz Autoherca za Bljesak.info.

Cijene prijevoza đaka koji se školuju u Mostaru ni u ostalim mjestima nisu puno manje. Naime, mjesečna karta na relaciji Široki Brijeg – Mostar iznosi 56 KM, Čitluk – Mostar 65 KM, Međugorje – Mostar 65 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close