Socio-ekonomske reforme

Britanski veleposlanik u Trebinju: Raditi na stvaranju boljih uvjeta za život građana

Gospodarstvo / Flash | 22. 11. 2016. u 13:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson boravio je danas u službenoj posjeti Trebinju gdje se susreo sa novoizabranim gradonačelnikom grada Trebinja Lukom Petrovićem, s kojim je razgovarao o mogućnostima i izazovima sa kojima se suočavaju gradske vlasti i građani Trebinja.

Veleposlanik Ferguson je čestitao Petroviću na izboru za gradonačelnika Trebinja i poželio mu uspjeh u radu, te izrazio nadu da će socio-ekonomske reforme koje se provode u Bosni i Hercegovini omogućiti bolje životne uvjete za građane Trebinja, priopćeno je iz britanskog veleposlanstva u BiH.

Veleposlanik Ferguson je posjetio i Zajednički centar za policijsku suradnju između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, koji je otvoren 2014. godine uz financijsku podršku britanskog veleposlanstva Sarajevo i Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i koji omogućuje ovim zemljama da poboljšaju zajednički rad posebno na području nadzora zajedničkih granica.

U sklopu aktivnosti koje provodi kao kontakt veleposlanstvo NATO-a u BiH, britansko veleposlanstvo je danas u Trebinju organiziralo prezentaciju i javnu diskusiju na temu "NATO i pitanja obrane“ u kojoj su pored veleposlanika Fergusona sudjelovali i zapovjednica NATO-a u BiH, brigadni general Giselle Wilz, Momir Brajić, šef Odsjeka za NATO u Ministarstvu vanjskih poslova BiH i pukovnik Velibor Purković kao predstavnik Oružanih snaga BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close