Debeli minus

Breza pred kolapsom: Rudnik dužan više od imovine

Gospodarstvo / Flash | 04. 05. 2015. u 09:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bez daljnjeg izražavanja mišljenja s rezervom, skrećemo pažnju da tekuće obveze premašuju tekuću imovinu društva za 69 milijuna i 437 tisuća KM'', navodi se u revizorskom izvješću u kojem se upozorava kako Rudnik mrkog uglja Breza posluje s velikim gubicima te da je izvještaj neovisnog revizora pokazao je alarmantno stanje u ovom rudniku.

Kako piše novinska agencija Patria, revizorski izvještaj urađen je 15. travnja 2015. godine i dostavljen je vlasniku Elektroprovredi BiH, a u njemu je izraženo mišljenje s rezervom.

''Te okolnosti, uz ostala pitanja ukazuju na postojanje značajne neizvjesnosti koja stvara značajnu sumnju u sposobnost društva na nastavi s vremenski neograničenim poslovanjem'', navodi se u revizorskom izvještaju.

Kako saznaje Patria na ovakvo katastrofalno stanje rudari su već duže upozoravali, a za sve krive direktora Suada Čosića, koji kako saznaje Patria je voljan ostati na direktorskoj poziciji, pa se pokušava približiti Demokratskoj fronti.

''Za dvije i pol godine došlo se do gubitka od 41 milijuna. Bivši direktor rudnika Ćamil Zaimović ostavio je suficita od preko dva milijuna KM. Sve je bilo plaćeno, dobavljači, rudari...ali eto sada se pitamo što će biti dalje'', kaže neimenovani izvor agencije.

Samo prema dobavljačima rudnik je dužan 12 milijuna, te je uslijedilo i novo zaduženje kod banaka.

Važno je spomenuti, navodi Patria, i da revizori nisu bili u mogućnosti pribaviti dostatne i primjene revizijske dokaze za osiguranje osnove za revizijsko mišljenje.

''Da smo bili u mogućnosti pribaviti te dokaze postoji mogućnost da bi identificirali dodatna pitanja'', navode revizori.

Kopirati
Drag cursor here to close