Šansa za investicije

Božo Ljubić predvodeći bh. izaslanstvo u Saudijskoj Arabiji govorio o našoj kvalitetnoj vodi

Gospodarstvo / Flash | 12. 05. 2013. u 08:37 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koja na poziv Kraljevine Saudijske Arabije boravi u službenoj radnoj posjeti ovoj prijateljskoj zemlji susrela se u subotu s predsjednikom Konzultativne skupštine Saudijske Arabije (Medžlis El Šura) Abdullahom Al Sheikhom.

 Bh. izaslanstvo susrelo se i s guvernerom Javne uprave za investicije Kraljevine Saudijske Arabije Abdullahom Bin Ahmedom Al Osmanom

Tom prilikom predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Božo Ljubić koji predvodi naše izaslanstvo, a koje uz njega čine i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović, zamjenik predsjedavajućeg Dona naroda mr. Ognjen Tadić kao i predsjedavajući Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda Halid Genjac zahvalio se domaćinu na svesrdnoj pomoći koju Saudijska Arabija pruža obnovi i napretku Bosne i Hercegovine i pozvao na zajednički napor kako bi između dvije prijateljske zemlje bili uspostavljeni čvršći ekonomski odnosi.

Potkrijepio je to činjenicom da već postoje potpisani neophodni međudržavni ugovori koji otvaraju šanse za investicije, prije svega u energetske i hidropotencijale, a upoznao je domaćine i sa činjenicom da Bosna i Hercegovina ima vjerojatno najkvalitetniju pitku vodu na svijetu koja nije iskorištena u značajnijoj mjeri.

Božo Ljubić dodao je i da liberalni zakoni ohrabruju i štite investitore i da je Bosna i Hercegovina na dobrom putu da umjesto objekta pomoći bude subjekt gospodarske suradnje.

Predsjedavajući Al Sheikh izrazio je uvjerenje da temelj suradnje između dvije prijateljske države predstavljaju veze između dva parlamenta i pozvao na intenziviranje njihovih kontakata i posebno kontakata grupa prijateljstva koje djeluju pri obje skupštine.

Kopirati
Drag cursor here to close