#PanamaPapers

Bosnalijek nastavlja demantirati poslovanje sa Serreta Investom

Gospodarstvo / Flash | 12. 05. 2016. u 13:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bosnalijek nema niti je imao poslovni odnos sa kompanijom Serreta Investom Ltd., i sve medijske spekulacije o tome potpuno su neutemeljene'', izjavio je za Fenu izvršni direktor za finansije Bosnalijeka Adnan Hadžić.

Nakon objave tzv. Panamskih dokumenata u medijima su se pojavile informacije o navodnim poslovnim vezama Bosnalijeka i kompanije Seretta Investments Limited, koju je osnovao sadašnji direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović.

''Sve financijske i uopće poslovne aktivnosti Bosnalijeka su potkrijepljene urednom dokumentacijom iz koje je jasno vidljivo s kim poslujemo. Priču o izvlačenju sredstava iz Bosnalijeka najbolje demantiraju podaci o rastu prihoda, dobiti i ulaganja u BiH'', kazao je Hadžić.

Nedim Uzunović također je demanitao nelegalno poslovanje sa Serreta Investom.

''Prije svega istakao bih da offshore kompanije nisu same po sebi nelegalne. Stoga je vrlo neozbiljno kompanije i imena osoba stavljati u kontekst nelegalnosti na način kako je učinjeno. Ovom prilikom ističem da su sve aktivnosti koje sam obavljao i obavljam u skladu sa zakonom'', izjavio je Uzunović.

Kopirati
Drag cursor here to close