Vrijedan 1,2 milijuna KM

Borjana Krišto pustila u rad vodovod Zagoričani-Potočani

Gospodarstvo / Flash | 08. 08. 2017. u 17:54 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovo što vidim danas za mene je više od projekta jer ne znam kad smo se našli u ovolikom broju okupljeni. Danas u ovom teškom vremenu koje je puno pesimizma, demagogije, puno opterećenja jednostavno je potrebno ljudima da se nađu, to je više od svega toga što mi danas ovdje imamo, naša obveza i to ćemo raditi ubuduće ne osvrćući se na one koji ne znaju ništa drugo raditi nego pričati isprazne priče. Naša obveza je da stvaramo i osiguravamo uvjete za sve ljude na prostoru našega grada i cijele općine i da će ovakvih projekata biti i više'', naglasila je svome obraćanju zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto.

Upravo njoj je pripala čast svečano pustiti u rad vodovod Zagoričani-Potočani, kao jedna od najzaslužnijih za realizaciju ovog projekta čija je vrijednost nešto više od milijun i 210 tisuća konvertibilnih maraka.

U osvrtu na dosadašnje napore oko realizacije projekta i naglasio je to i predstavnik Mjesne zajednice Dobro (a koja obuhvaća tri sela: Dobro, Zagoričani i Potočani) i ministar MUP-a HBŽ Darinko Mihaljević.

''Današnji dan je veliki dan za Mjesnu zajednicu i ovime završavamo infrastrukturne projekte. Rekonstruirana je elektromreža, postavili smo rasvjetu, asfaltirali sve putove, do zime je u planu novi telekomunikacijski centar čime smo riješili većinu infrastrukturnih potreba koje može imati jedna mjesna zajednica. Vodu smo najduže rješavali, još od '89. godine. Nismo do sada uspijevali riješiti i dovesti vodu iz Sturbe. Tražili smo druga rješenja i na sastanku s tadašnjim načelnikom Lukom Čelanom je dogovoreno da se ide na projekt prema Bistrici i Dumanu. Odmah se ispred MZ kandidiralo s novim projektom sekundarne vodovodne mreže u Potočanima. Uz pomoć Općine Livno, današnjeg gradonačelnika Luke Čelana realiziran je i taj projekt, projekt cjevovoda Brina – Dobro u dužini od oko 4,5 km'', kazao je Mihaljević.

Kopirati
Drag cursor here to close