Porez

Booking.com pod istragom francuskih i talijanskih poreznih vlasti

Gospodarstvo / Flash | 02. 06. 2016. u 12:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuske porezne vlasti traže od Booking.com-a 356 milijuna eura na ime poreznog duga a kompanija se našla i pod lupom talijanskih poreznih vlasti, pokazuje podnesak krovne internetske agencije za usluge smještaja Priceline Group američkom regulatoru, piše Hina.

Porezne vlasti nedavno su zaključile reviziju poslovanja Booking.coma u razdoblju od 2003. i 2012. godine, pokazuje podnesak Priceline Groupa američkom regulatoru financijska tržišta SEC-u.

Priceline Group internetska je agencija za ugostiteljske i usluge smještaja a Booking.com njihova aplikacija za povezivanje ponuđača smještaja i onih koji ga traže.

"U prosincu 2015. francuske porezne vlasti dostavile su Booking.com-u procjenu o približno 356 milijuna eura (poreznog duga), pri čemu većinu tog iznosa čine penali i kamate", citirao je Reuters u srijedu podnesak Pricelinea datiran 4. svibnja. Prvi je o podnesku u srijedu izvijestio francuski tjednik Paris Match.

Francuske porezne vlasti navode da je stalno sjedište Booking.com-a u Francuskoj i traže podmirenje neplaćenih poreznih obveza i PDV-a, pokazuje podnesak.

Talijanske porezne vlasti također provjeravaju Booking.com-ovo ispunjavanje poreznih obveza i možda razmatraju mogućnost kazni, stoji u Pricelineovom dokumentu.

Booking.com poštuje francuske i talijanske porezne zakone, tvrde u Priceline Groupu.

"Ako kompanija ne uspije riješiti to pitanje u suradnji s francuskim vlastima, očekuje se da bi mogli osporiti procjenu pred francuskim sudom", dodaje se u dokumentu.

Google, McDonald's i druge multinacionalne kompanije izloženi su pojačanom pritisku vlada u Europi zbog nastojanja da iskoriste razne porezne režime u svijetu kako bi minimalizirali svoje porezne obveze.

Prošlog su tjedna istražitelji nenajavljeno upali u pariško sjedište Googlea temeljem sumnje o izbjegavanju poreznih obveza.

Ministar financija Michel Sapin izjavio je ovog tjedna da su moguće i nove istrage.

Kopirati
Drag cursor here to close