Izolirani slulčaj

Blokada u Volkswagenu neće utjecati na Prevent

Gospodarstvo / Flash | 22. 08. 2016. u 09:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Prevent grupaciju u BiH slučaj obustavljanja proizvodnje u Volkswagenu neće imati posljedice iako se u medijima spominjalo da bi mogao. Kako su Oslobođenju rekli iz Preventa, ova kompanija nije povezana s dva dobavljača koja djeluju u Njemačkoj i vode odvojene proizvodne procese.

''Ovdje se radi o izoliranom slučaju vezanom za isporuku jednog dijela komponenti koji se koriste u interijerima i motorima vozila. Programi Prevent grupacije u Bosni i Hercegovini nisu afektirani i proces proizvodnje se odvija nesmetano'', kazali su iz Preventa.

Naime, kako su prenijeli pojedini portali, Volkswagen (VW) je obustavio proizvodnju automobila Golf, a desetinama tisuća radnika prijeti kraćenje radnog vremena ili prisilni godišnji odmor, a blokada bi VW mogla skupo koštati.

Asa Prevent Group odnedavno je vlasnik dva njemačka dostavljača ES Gussa i Car Trima, zbog kojih je Volkswagen obustavio proizvodnju Golfova. Naime, Prevent ne isporučuje potrebne komponente.

Članica Prevent grupe Car Trim pokrenula je sudski spor s VW-om, a do okončanja spora je prekinula isporuku auto-presvlaka. U međuvremenu je i druga članica Prevent grupe iz Njemačke ES Automobilguss prekinula isporuku dijelova koji se ugrađuju u mjenjače. Razlog, piše Oslobođenje, još nije poznat, ali se smatra da je riječ o neuspjelom zajedničkom projektu.

Kopirati
Drag cursor here to close