Priznanje

Bljesak.info nagrađen za priču o Hercegovkama

Gospodarstvo / Flash | 15. 06. 2015. u 12:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novinarima Sanji Mlikoti (Bljesak.info), Mustafi Karahmetu (BH Radio 1) i Adisi Ajdaslić (BHT1) na prigodnoj svečanosti u Mostaru uručena su danas priznanja za najbolje novinarske radove pristigle na natječaj Ureda specijalnog predstavnika EU i Veleposlanstva Kraljevine Norveške.

Natječaj je bio otvoren za novinare i redakcije iz cijele BiH, koji su mogli kandidirati svoje priče bez žanrovskih ograničenja, na neku od tema koje tretiraju Sporazum za rast i zapošljavanje.

''Volim raditi na temama koje odskaču od ovog sivila i prenositi pozivne priče iz našeg okruženja. Priča o udruženju žena Orhideja iz Stoca je upravo takva priča o Hercegovkama koje vlastitim rukama stvaraju bolju budućnost. Drago mi je da sam nagrađena upravo za ovu priču'', rekla je Sanja Mlikota, novinarka portala Bljesak.info.

Adisa Ajdaslić dobila je prvu nagradu za svoju priču o maloj mljekari na Kupresu, a kako je u izjavi za medije rekla, posebno joj je drago što ta mljekara nastavlja s uspješnim radom.

"Jutros kada sam krenula na dodjelu priznanja čula sam se s ljudima o kojima sam radila priču. Danas ta mljekara ima pedeset posto više kooperanata, proširili su proizvodnu liniju i zaposlili nove radnike. Suština ove priče je da mediji nisu isključivo rezervirani za crne priče. Mediji trebaju prepoznati život, a jedna od takvih priča je i ona koju sam ja radila i beskrajno sam sretna što ta priča nastavlja uspješno živjeti", kazala je Ajdaslić.

Zamjenik šefa Izaslanstva EU u BiH Renzo Daviddi istaknuo je kako su za agendu EU u BiH jako bitne socioekonomske reforme i utjecaj tih reformi na svakodnevni život bh. građana.

"Pitanje ekonomije u zadnje vrijeme se ponovno vraća u žižu zanimanja bh. javnosti i proteklih mjeseci dosta se o tome razgovaralo", kazao je Daviddi.

Dodao je kako je druga tema na koju EU želi skrenuti pozornost javnosti pitanje slobode govora i slobode medije, piše Fena.

"Jako je bitno da postoje nezavisni i slobodni mediji u ovoj zemlji. Svjesni smo da u toj oblasti treba obaviti još dosta posla i znamo da postoje brojni problemi i pritisci s kojima se novinari u BiH svakodnevno susreću", rekao je Daviddi.

U sklopu natječaja ukupno je nagrađeno devet priča, a dodjela priznanja u Mostaru bila je posljednja od tri predviđene.

Ranije se priznanja na dodjeli u Banja Luci dobili Milovan Matić (Press RS), Nikola Salapura (Nezavisne novine) te Dražen Barišić i Igor Ćalić (Radio Balkan), dok su na svečanosti u Sarajevu nagrađeni Kenan Kavazović (BH Radio 1), Dejan Petrović (BHT1) i Mirna Duhaček (Depo portal).

Pored plaketa, nagrađenim novinarima pripale su i novčane nagrade.

Kopirati
Drag cursor here to close