'Eko Food'

Blagaj će dobiti farmu jaja i povećati plasteničku proizvodnju

Gospodarstvo / Flash | 08. 06. 2017. u 16:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Salko Bukvarević, s članovima Komisije za raspodjelu novčanih sredstava "Transfera za zapošljavanje braniteljskih kategorija putem braniteljskih zadruga", posjetio je u četvrtak braniteljsku zadrugu "Eko Food" iz Blagaja kod Mostara gdje je s direktorom te zadruge Adnanom Sabljićem potpisao ugovor o sufinanciranju projekta zapošljavanja braniteljskih kategorija.

Riječ je o nastavku provedbe projekta uzgoja plasteničkih proizvoda, odnosno proširenju postojećeg asortimana i realizaciji projekta proizvodnje jaja u eko farmi.

Po riječima ministra Bukvarevića, dva osnovna cilja projekta zapošljavanja i samozapošljavanja kroz braniteljske zadruge su zapošljavanje branitelja i njihovih obitelji, jer su branitelji teško zaposliva kategorija, te resocijalizacija i rehabilitacija boraca koji sa sobom nose i ratne traume.

Ministar je dodao kako se može vidjeti da su dosadašnja sredstva u ovoj braniteljskoj zadruzi adekvatno utrošena te čestitao njenim predstavnicima na ispunjavanju uvjeta za potpisivanje ugovora i za ovu godinu.

''Iskreno se nadam da će prošiti postojeći asortiman i povećati broj zaposlenih branitelja'', istakao je Bukvarević.

Ministar je naglasio kako je ovo prvi ugovor za ovu godinu te kako će u idućem tjednu biti potpisano još 20 ugovora s braniteljskim zadrugama.

Direktor zadruge "Eko Food" Adnan Sabljić naveo je kako u sljedećem razdoblju namjeravaju izgraditi farmu jaja, istakavši da se nada kako će i taj projekt biti uspješno realiziran, kao i projekt plasteničke proizvodnje, uz povećanje broja zaposlenih.

Nakon posjete zadruzi "Eko Food" u Blagaju, ministar Bukvarević će, zajedno s članovima Komisije, obići i novoformiranu zadrugu "Loznica" u Čapljini.

Kopirati
Drag cursor here to close