Trgovina

Bingo preuzima Interex

Gospodarstvo / Flash | 18. 11. 2014. u 13:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Konkurencijsko vijeće BiH odobrilo je domaćem trgovačkom lancu Bingo kupovinu francuskog lanca trgovina Interex, potvrđeno je Dnevnom avazu u ovoj instituciji.

Naime, na sjednici Vijeća 13. studenog usvojeno je rješenje o dopuštenosti koncentracije privrednih subjekata Bingo Tuzla i firmi koje upravljaju Interexom - C.D.E.B. Sarajevo i European Retail Company Bijeljina.

''Konkurencijsko vijeće analizom relevantnih podataka prikupljenih tijekom postupka ocijenilo je da provođenjem koncentracije neće biti znatno povećan tržišni udio sudionika koncentracije na tržištu trgovine namalo prehrambenim proizvodima i robom široke potrošnje u BiH i neće doći do stvaranja i jačanja njihovog dominantnog položaja'', kažu u ovoj instituciji.

Pojasnili su da, u skladu s odredbama Zakona o konkurenciji, analiziraju relevantno tržište u svakom konkretnom slučaju pojedinačno i na bazi tih analiza donose konačnu odluku u pogledu dopuštenosti koncentracije.

Bingo posjeduje 100 objekata širom BH, s više od 3.500 zaposlenih. Interex ima više od 20 objekata u BiH, oko 800 zaposlenih.

Kopirati
Drag cursor here to close