Ekonomska održivost poštanskih operatera

BiH ravnopravna na međunarodnom poštanskom tržištu

Bosna i Hercegovina ispunjavanjem svojih obveza preuzetih članstvom u Svjetskoj poštanskoj uniji doprinosi ekonomskoj održivosti poštanskih operatera u našoj zemlji
Gospodarstvo / Flash | 29. 05. 2018. u 16:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog osnova za prihvaćanje pet akata Svjetske poštanske unije usvojenih na 26. kongresu održanom 2016. godine u Istanbulu. To će omogućiti Bosni i Hercegovini ravnopravno sudjelovanje na međunarodnom tržištu poštanskih usluga.

BiH će na ovaj način prihvatiti Deveti dodatni protokol Ustava Svjetske poštanske unije, Prvi dodatni protokol Općeg pravilnika Svjetske poštanske unije, Svjetsku poštansku konvenciju, Završni protokol Svjetske poštanske konvencije i Sporazum o poštanskim financijskim uslugama.

Bosna i Hercegovina ispunjavanjem svojih obveza preuzetih članstvom u Svjetskoj poštanskoj uniji doprinosi ekonomskoj održivosti poštanskih operatera u našoj zemlji. Istovremeno, osigurava obavljanje poštanskih usluga, posebno univerzalnih poštanskih usluga u skladu s međunarodnim standardima i napretkom informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH dostavit će Prijedlog osnova Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru prihvaćanja, a za bh. potpisnika akata predložen je ministar vanjskih poslova.  

Kopirati
Drag cursor here to close